Echipa

 

Ciprian Floare este născut în Arad, este de 20 de ani în Banatul Montan, loc de care s-a îndrăgostit. Absolvent al Universității Politehnice Timisoara-Sectia Electroenergetică, are o experientă de peste 10 ani în domeniul protecției mediului în cadrul ENEL DISTRIBUTIE BANAT SA. Pasionat de fotografie și de wildlife, consideră ca e de datoria fiecarui dintre noi să facă ceva pentru un mediu mai curat, mai sănătos și să lase ceva în urmă.

 

 

 

Michael Willet este un om de ştiinţă din domeniul conservării animalelor, care se trage din nord-vestul Angliei. În momentul de faţă studiază masterul în Conservarea Animalelor la Universitatea din Salford. Proiectul său de studiu este efectul pe care îl are antrenamentul de reintroducere asupra ratei de supravieţuire a carnivorelor.

Michael este de asemenea student pentru cercetare la Royal Zoological Society of Scotland. A lucrat cu ei la proiectul de Acţiune pentru Pisica Sălbatică Scoţiană, iar în momentul de faţă analizează filmări cu pisica Pallas realizate cu camere de tip capcană. Michael are o experienţă considerabilă în domeniul protejării animalelor.

A început prin a observa păsările când era copil, iar acest lucru s-a dezvoltat mai târziu în pasiune pentru ecologie şi la determinat să aibă o sete de cunoaştere care la dus peste tot în lume, inclusiv în Romania, în căutarea de animale sălbatice. A absolvit cu onoruri la Wildlife and Practical Conservation şi a lucrat cu organizaţii precum: Royal Society for the Protection of Birds, Wildlife Trust, Trees for Life, in the Highlands of Scotlaand, True Nature Foundation, o organizaţie care se ocupă de restaurarea ecologică şi a participat la programul de înmulţire a râsului iberian în captivitate în Portugalia, lucrând atât cu animale sălbatice cât şi cu habitate pentru animale sălbatice.

Este de asemenea cofondator şi lucrează ca ghid la Trek Eco-Adventures, care este o agenţie de ecoturism care oferă tururi pentru a vedea animale sălbatice peste tot în lume, folosindu-se de unităţi de cazare şi ghizi locali, dar de asemenea se ocupă şi de strângerea de fonduri pentru proiecte de conservare în zonele pe care le vizitează. Michael se bucură că se alătură Asociaţiei Wild Caraş-Severin ca şi consilier şi priveşte înainte către un viitor productiv şi captivant.

 

Schinteie Matei Daniel s-a născut la Reşiţa şi a crescut la Anina în Munţii Carpaţi, una dintre cele mai sălbatice zone din Europa. Toată viaţa a fost pasionat de sălbăticia şi de animalele din Munţii Aninei, dar a văzut distrugerea lăsată în urmă de exploatarea necontrolată a resurselor natural, iar acest lucru l-a determinat să studieze 3 ani “Geografia Turismului” la Universitatea de Vest din Timişoara, unde a vrut să găsească alte soluţii pentru exploatarea mediului natural fără a duce la distrugerea acestuia.

După încă doi ani studii a primit diploma de master pentru “Dezvoltare şi amenajare turistică” la Universitatea de Vest din Timişoara. Proiectul său de disertaţie a fost despre “Valorificarea Potenţialului Turistic al Parcurilor Naţionale Semenic Cheile-Caraşului şi Cheile Nerei-Beuşniţa”, cele două parcuri se situează parţial în Munţii Aninei în apropiere de oraşul său natal.

În timpul liber face drumeţii şi administrează pagina sa de Facebook care se ocupă cu promovarea Banatului. Este membru fondator al Asociaţiei Wild Caraş-Severin.

 

Despre noi

Wild Caraș-Severin își propune să protejeze şi să promoveze habitatele naturale și speciile de faună și floră sălbatică în armonie cu interesele comunităţilor locale pentru o dezvoltare economică durabilă.

Ne dorim ca exploatarea tradiţională a mediului natural să fie măcar partial înlocuită cu alte metode de exploatare care sunt mai puţin dăunătoare pentru mediu şi care aduc mai multe beneficii economice comunităţii locale, cum ar fi ecoturismul.

Ne poti găsi: