Reintroducerea unor specii dispărute

Datorită intervenţie omului de-a lungul timpului multe specii de animale au dispărut la nivel naţional sau regional. Tocmai din acest motiv Asociaţia Wild Caraş-Severin îşi propune să reintroducă aceste specii în mediul lor natural. Avem în vedere mai multe specii pe care ne-am dori să le reintroducem. Printre speciile la care ne gandim se află: ibexul (capra ibex), elanul (Alces alces), marmota (Marmota marmota).

 

 

 

 

 

 

(sursă foto: http://www.gracefulhorses.com/ && https://en.wikipedia.org/wiki/Taurus_cattle)

De asmenea ne dorim înlocuirea calului sălbatic/tarpanul (Equs ferus ferus) şi a bourului (Bos primigenius), două specii dispărute, cu rase de cai şi vaci care sunt apropiate din punct de vedere genetic de strămoşii lor sălbatici. Aceste specii ocupă nişe importante în ecosistem şi sunt vitale pentru buna funcţionare a acestuia. Ne dorim realizarea acestor proiecte prin accesarea diverselor fonduri puse la dispoziţie la nivel mondial.

 

 

 

 

 

 

(sursă foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Alpine_ibex && https://en.wikipedia.org/wiki/Taurus_cattle)

 

Despre noi

Wild Caraș-Severin își propune să protejeze şi să promoveze habitatele naturale și speciile de faună și floră sălbatică în armonie cu interesele comunităţilor locale pentru o dezvoltare economică durabilă.

Ne dorim ca exploatarea tradiţională a mediului natural să fie măcar partial înlocuită cu alte metode de exploatare care sunt mai puţin dăunătoare pentru mediu şi care aduc mai multe beneficii economice comunităţii locale, cum ar fi ecoturismul.

Ne poti găsi: