Monitorizarea faunei sălbatice cu ajutorul camerelor de supraveghere

Prin acest proiect ne dorim să ajungem la o mai bună înţelegere a faunei sălbatice. Vrem să aflăm ce specii de animale sălbatice trăiesc în judeţul nostru, care este densitatea lor, care este comportamentul lor, cât de mare este teritoriul pe care îl ocupă, cum interactionează speciile între ele.

Toate aceste date vor fi folosite în scopul protejării mediului natural şi pentru identificarea posibilelor probleme care afecteaza fauna şi flora. De asemenea ne-am propus ca o parte dintre filmări şi poze să le prezentăm publicului larg pentru a realiza o apropiere cât mai mare a acestuia faţă de natură. În acest fel populaţia locală poate vedea mediul natural din altă perspectivă, nu doar ca pe un bun pe care îl poate exploata în mod tradiţional.

O problemă majoră pe care am identificat-o cu ajutorul acestui proiect este prezenţa mare a haitelor de câini sălbăticiţi care intră în competiţie directă cu carnivorele sălbatice, au fost observate filmări în care alungă vulpile de la hoit. De asemenea au fost surprinşi când vânau o căprioară gestantă. Din pacate imaginile nu sunt foarte clare, deoarece filmarea este chiar la amurg, iar lumina soarelui afectează calitatea înregistrării, dar specialiştii din domeniu ne+au confirmat ce am bănuit.

 

Despre noi

Wild Caraș-Severin își propune să protejeze şi să promoveze habitatele naturale și speciile de faună și floră sălbatică în armonie cu interesele comunităţilor locale pentru o dezvoltare economică durabilă.

Ne dorim ca exploatarea tradiţională a mediului natural să fie măcar partial înlocuită cu alte metode de exploatare care sunt mai puţin dăunătoare pentru mediu şi care aduc mai multe beneficii economice comunităţii locale, cum ar fi ecoturismul.

Ne poti găsi: